Home > Squash Leeuwarden

Squash Leeuwarden

.

Over Squash Leeuwarden

Squash is uitgeroepen tot de gezondste sport ter wereld. Met een gemiddelde verbranding van 600 calorieën per uur door een combinatie van cardio en kracht, is squash een ideale indoor racketsport voor een breed publiek. Beginners met weinig techniek kunnen direct een aardig partijtje meespelen.

Wie eenmaal de slag te pakken heeft, verliest voor altijd z’n hart aan squash. Een half uur spelen, tweemaal per week levert al een goede vorm van lichaamsbeweging. Het is niet een lange trainingsduur, maar voor de meeste mensen lang genoeg.

In een partij squash kun je je helemaal uitleven, terwijl spelenderwijs een maximum aan lichaamsbeweging wordt verkregen. Doordat iedereen zijn/haar eigen niveau kan bepalen, is deze racketsport bovendien niet.

Over soccer-squash Leeuwarden

SoccerSquash is de nieuwe sensatie op het gebied van (voet)balsporten! Deze snelgroeiende sport is ideaal voor spelers die houden van een combinatie van balcontrole, balaanname, bal hooghouden en traptechniek. Daarbij is het ook een tactische en mentale sport en werk je ook nog eens spelenderwijs aan een goede conditie. Kortom, alle leuke dingen die voetbal met zich meebrengt, behalve de overtredingen!

Wat is SoccerSquash?

SoccerSquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale SoccerSquash-bal op een standaard squashbaan. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is. De bal mag maximaal één keer stuiteren en je mag de bal maximaal drie keer raken. Je mag de bal dus ook direct terugspelen en “uit de lucht” nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je mag de bal met alles behalve je armen en handen raken, gebeurt dit wel dan is het punt voor de tegenstander.

Conditietraining
SoccerSquash is naast een erg leuke sport (wie heeft vroeger niet met vriendjes een bal tegen een muur getrapt?) ook een zeer goede workout-training. De intensiteit van het spel, vergelijkbaar met het “gewone” squash, maakt dat je na een uurtje soccersquashen flink aan je conditie hebt gewerkt. En het aantrekkelijke van voetbal is toch eigenlijk ook een balletje hoog houden en lekker technisch bezig zijn? Bij soccersquash is dat nu precies wat je continu doet!

Meld je aan voor een gratis Dagpas bij Sportcitadel

Wil je gebruik maken van een gratis dagpas bij Sportcitadel, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

Gratis Dagpas